GAIA certifierad terapi- & skolhund

Gaia har jobbat med mig i ett projekt under 1,5år (läs under NYHTETER) och även haft praktik under vår utbildning. Att kunna erbjuda en vän som Gaia har varit ett mycket uppskattat inslag, när samtalet inte flyter på finns hon där för att bli klappad, tystanden blir inte lika påtaglig. Hon har varit med på utredningar kring autism och ADHD och varit ett lugnande inslag för dem som skulle genomföra testerna. Framför allt har Gaia en effekt att vara en motivator till att vilja och våga göra nya saker så som en utredning, när hon sitter med i knät under utredningen känns det lättare. Hon uppmanar genom sina lekar till samarbete personer emellan som normalt sett har svårt att just samarbeta. När vi arbetat med människor som haft en svår sits i sitt liv har jag kunnat läsa av hur de mått genom att titta på Gaia, hon visar så tydligt när någon inte mår bra genom hur hon är mot dem. Med Gaia blir det lättare att bygga en relation hon leder in till samtalsämnen och har förmågan att bara genom sin närvaro tillföra ett lugn men också en glädje med sina små bus. Att kunna erbjuda en promenad inte bara för motionens skull utan också för att lära känna varandra på ett annat sätt än att sitta i ett samtalsrum. Hon är även ett utmärkt inslag i skolan då man kan använda henne som motivation att läsa, räkna och skriva och som en länk till samarbete mellan olika elever.

 

En sak som ofta uppskattas med Gaia är att hon inte fäller någon päls över huvudtaget och att hon är en social och härlig liten hund på 7kg som gärna leker med det mesta, bollar är en favorit! Hon har bott hos oss sen hon var valp och eftersom vi är en stor familj så är hon vad vid ljud, liv och rörelse. Hon är väldigt trygg, på nyårsafton är höga ljud inget problem ska man ut och kissa så spelar det ingen roll, som Gaia skulle ha sagt om hon kunde prata; 

"Säger matte att det inte är farligt då är det inte farligt".

Hon är en go liten tös som gärna sover utsträckt i knät om hon blir klappad på magen förståss då kan hon både snarka och drömma. Hon älskar sitt eget lilla "hus" som hon haft sen hon var liten, när hon behöver lung och ro så går hon in där. Jag har tränat henne genom med sk. positiv förstärkning, mjuka metoder och inte att förglömma "sunt bondförnuft" och en och annan gobit. 

Gaia