SCROLLA NER FÖR CV (utförligare CV kan skickas)

Jag heter Jessica och djur av olika slag från hästar till hamster har alltid funnits i mitt liv! Uppvuxen i närheten av Strömsholm, då är hästar en del av vardagen, djur har alltid för mig varit förknippat med välbefinnande. I familjen hade vi alltid katter, hundar och andra djur sällskapsdjur, det har alltid betytt mycket för mig djuren stod för stabilitet, kärlek, närhet och man kunde alltid lita på att de fann där oavsett. När lilla "lurvkorven" Gaia dök upp i mitt liv så blev det inte som jag tänkt, det blev en väldigt liten valp söt som bara den och idag som vuxen tik ca 7 kg jag som skulle ha en STOR hund. MEN en liten hund är fortfarande lika mycket hund som en som väger tre gånger så mycket OCH fördelen är att hon kan åka cykelkorg det är toppen! Jag har arbetat mycket med Gaia för att få en trygg hund och lärt henne det jag kunnat genom positiv förstärkning, jag måste säga att hon är helt underbar! Länge bodde vi i Uppsala och där har Gaia och jag jobbat i ett projekt med gott resultat - läs om det under NYHETER, nu bor vi i Stockholm. 

GAIA - välbefinnande i lurvig förpackning! 

Jag bestämde mig för att utbilda Gaia för att jag själv sett så många vinsterna i att ha hund, dels att man måste ut och gå varje dag och röra på mig men även alla goda skratt som en hund bjuder på och den enorma potion kärlek som de bara överöser en med. Att få möjligheten att koppla samman min långa erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar, vuxna och inom äldreomsorg och dessutom erbjuda en vän som Gaia är helt fantastisk! Gaia kan tillföra det där lilla extra som bara hon kan, hon dömer aldrig någon och hon är duktig på att anpassa sig efter olika situationer. 

Molle

Ibland blir inte livet alls som man tänkt sig Molle kom till oss akut, han mådde inte alls bra utan var var rädd och orolig han hade haft det tufft. Det tog lång tid innan han viftade på svansen, det var sorgligt att se honom. Jag hade redan planer på att skaffa en valp (en större ras) för att utbilda som Gaia, men ibland vill livet annorlunda och nu blev det Molle som flyttade till oss. Molle är väldigt social  och super gosig och otroligt lätt lärd när det gäller trix, tro det eller ej men Molle kan både "sjunga och dansa" och han är väligt bra på att jobba med nosen, han ska lära sig NoseWork! Han har gått kurs i vardagslydnad, rally lydnad och kantarellsök och vad gör man inte för lite godis, han behöver utmaningar och tycker om att jobba, vattenapportering är en favoritsyssla. Januari 2017 har Molle bott ett år hos oss, han är inne på sitt sjätte levnadsår och han har precis klarat av en LÄMPLIGHETSTEST för att bli terapihund!

Framtidsplaner

Jamen fler hundar skulle jag gärna ha, men det är en diskussonsfråga med övriga famlijen. Däremot har jag börjat bygga på en ny hemsida kallad: MOLLES MATTE... och där kommer det mer hund-relaterat! 

 

Jag skickar gärna ett mer utförligt CV och referenser

Sammmanfattning arbete

Jag har en lång erfarenhet av att arbete med olika målgrupper så som äldreomsorg, inom LSS (korttids för barn, gruppbonde/vuxna och Daglig verksamhet), ensamkommande flykting barn/tonåringar, med rekrytering och omställningsuppdrag, LVU placerade unga vuxna, samt personer mellan 18-35 år med det gemensama att de av olika anldeningar hamnat utanför samhället. Jag har arbetat som beteendevetare, handledare, verksamhetsutvecklare, arbetskonsulent, projektledare, kursledare, rekryterare, coach och gjort behovsanalyser. Jag är van vid dokumentation och varit en del av ledningsgrupper och projektgrupp med inriktning att bygga upp nytt material för verksamheten kring bland annat karläggning. 

Är van att arbeta med samordnade insatser tillsammans med socialtjänsten, psykiatrin, familjebehandlare, beroendeterapeuter, missbruksenheten, habiliteringen, arbetsförmeslingen och skolan mf.l. Där av har jag en god insyn i vilket stöd som finns och hur olika myndigheter arbetar. Att se helheten kring en människa är viktigt för att komma vidare jag tror mycket på samverkan mellan olika myndigheter, föräldrar, vänner och andra viktiga aktörer kring varje person. Att arbeta med samordnande insatser är oftast en bra väg för att nå de delmål och mål man sätter upp. Det var i ett samverkansprojekt som jag arbeta med Gaia, under fliken: NYHETER - finns en beskrivning av projektet vi arbetade i. Jag har också arbetat som journalist, redigerare och ansvarig utgivare på tidningsredaktion. 

 

Urval av utbildningar

 • HUNDENS HUS  - Terapi- & skolhundsutbildning - Certifierade och redo för nya uppgifter! 
 • HUNDINSTRUKTÖR/HUNDPSYKOLOG - 2016/2017 vidareutbildar jag mig, mer information kommer!

 

HÖGSKOLA OCH UNIVERSITET

 • Samhällsvetarprogrammet - inriktning beteendevetenskap. - Basämnen psykologi & pedagogik, skrev fyra uppsatser då vi läste en dubbelkandidatexamen till både Samhällsvetare och beteendevetare.
 • Högskolan i Skövde - Juridiskgrundkurs 30hp - Grundkurs i övergripande juridik där vi studerade brett de olika lagarna.
 • Uppsala Universitet - Diverser kuser så som genuskounskap, etik mfl.

 

JOURNALISTUTBILDING

 • Diplom efter avslutade studier i journalistik, reportage och redigering 3 terminer - Skandinaviens äldsta journalistskola, Poppius pedagogik präglas av personlig handledning och handfast undervisning som omsätts i praktiska övningar. 

 

KURSER

 • Arbetsrehab/Uppsala - Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Diplom efter avslutad kurs - ACT är en vetenskapligt förankrad form av klinisk beteendeanalys som inräknas i begreppet Kognitiv beteendeterapi (KBT). Målet i ACT är att öka livskvaliteten genom värderingsorienterad beteendeaktivering. Mindfulness- och acceptansstrategier är komponenter som ingår i behandlingen.
 • SIP - Samordnad Individuell Plan, kursintyg - För personer med behov av insatser från flera aktörer en lagstadgad skyldighet i både HSL (3 f §) och SoL (2 kap. 7 §) Syftet är att säkerställa samarbetet mellan huvudmännen så att den enskildes behov av hälso- och sjukvård och socialtjänst tillgodoses. Samordnad individuell plan förutsätter att den enskilde/vårdnadshavare samtycker, och bör påbörjas utan dröjsmål. Kallade aktörer till mötet har obligatorisk närvaro.
 • Regionförbundet Uppsala län – Diplom efter avslutad kurs - AUDIT och DUDIT är ett screeningsverktyg som rekommenderas i Socialstyrelsens Nationella Riktlinjer för missbruks- och beroendevård. Används för att identifiera de som har alkohol-/narkotikamissbruk eller för att utesluta de som inte har sådana problem. Tanken att metoden skall användas i skolor, primärvård, företagshälsovård, socialtjänst och andra miljöer.
 • Stewe Wicks - CRA - Community Reinforcement Approachm – Diplom efter avslutad kurs - CRA är avsett för vuxna och ungdomar med alkohol- och drogproblem och personer med dubbeldiagnoser. CRA är en metod som arbetar både med personens missbruk och med boende, arbete, fritid och sociala kontakter och kartlägger tankar som leder till återfall.

 

FOLKHÖGSKOLA

 • Västerhaninge Folkhögskola – Ulandskunskap 

 • Skinskattebergs Folkhögskola – Freds och konfliktskunskap med inriktning journalistik